Register

GRATIS TJÄNST

Murare i Stockholm

Tycker du det är jobbigt att leta igenom hela Stockholm efter murare? Prova Murare.se, vi ska försöka hitta en åt dig! Vår tjänst fungerar som så att du själv anger vad du vill ha hjälp med. Lokala firmor får sedan ta del av din förfrågan och kontakta dig med ett kostnadsförslag eller närmare diskussion. Du väljer själv vilken murare du vill anlita när de kontaktat dig. Att lämna en förfrågan är dessutom helt kostnadsfritt.

Börja med att ange postnummer. I nästa steg får du beskriva vad du behover hjälp med

Sökresultat

  Eller välj kommun
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     3 228 förfrågningar i Augusti 2021

Murning / Plattsättning

Stockholm

Murning / Plattsättning

Huddinge

Murning / Plattsättning

Vaxholm

Att anlita Murare

När de mörka, kalla och tråkiga månaderna kommer kanske du känner för att ha en kakelugn eller öppen spis. Eller du kanske vill byta ut det gamla tråkiga staketet till en snygg mur? Det är i de flesta fall en murare som hjälper dig med detta. Det finns olika sorters murare, den vanligaste är de som ägnar sig åt inomhusjobb såsom tillverkning av kakelugnar och vedugnar. De andra murarna ägnar sig åt utomhusbyggen som t.ex. murar och husväggar eller plattsättning.

Murare är ett av de absolut äldsta byggyrkena. Självklart har byggteknik och material ändrats med åren, men murarens hantverkarskicklighet är fortfarande lika viktig i byggena. Det vanligaste är att muraren arbetar med material såsom tegel och lättbetong, men det blir även en hel del putsning.

En beskrivning vad en murare gör är att de fäster fast olika block av sten eller tegel med hjälp av murbruk. Det är bra att invertera i att göra ett klassiskt och snyggt murverk, det är nästan i alla fall tidslöst och kommer för alltid vara modernt. Det finn flera olika sorters murar:

Rubbelmur är en mur som saknar genomgående skift.

Kvadratmur kallas en mur som enbart har rätvinkliga stenar.

En mur som byggs direkt frånmarken och utgör en del av en byggnad kallas för grundmur.

Sockelmurar sitter t.ex. över dörrar och fönster.

En väggmur utgör vertikala rumsavgränsande byggledar som t.ex. inne och yttermurar.

Yttermuren är den väggmur som sitter ytters på huset, den här muren behöver vara slittålig så den klarar av vind, regn och sol.

Innemuren är den väggmur som sitter innerst på huset.

Skiljemuren är en breddriktad innemur.

Hjärtmur är en längd riktad innemur.

En stödmur är till för att stödja andra konstruktioner.

Vederlagsmuren byggs upp för att hålla uppe valv.

För att bli en murare så läser man gymnasieskolans treåriga byggprogram med inriktningen husbygge. Där kommer du få lära dig mycket teori och kärnämnen för att senare i utbildningen få lära dig yrket mer praktiskt. När du har klarat av gymnasiet så går man ut till lärling i drygt 2,5 år. När man varit lärling får man göra ett prov och klarar man det så får man ett yrkesbevis.

Det finns strax över 170 företag som håller på med mureri i Stockholm. Var ute i god tid och ta offerter från flera olika murare.

Visar alla Murare i Stockholm

12:ans & Ubonér AB

Leksandsvägen 19 Bromma

0708 - 800998

Ändra uppgifter

2H Plattsättning AB

Kalmgatan 41 Johanneshov

-

Ändra uppgifter

3NOR

Ulricehamnsvägen 28 Johanneshov

-

Ändra uppgifter

A L Bygg

Tårtvägen 24 Sköndal

08 - 7242622

Ändra uppgifter

A R Platt

Bjusätragatan 52 b Bandhagen

-

Ändra uppgifter

Kommuninformation

Stockholms kommun är Sveriges huvudstad med ca 818000 invånare. I kommunen östligaste delar finns Stockholms skärgård med upp till 30000 olika öar vilket gör skärgården till den mest örika i världen. Näringslivet är förstås väldigt omfattande då de flesta finans, konsult och industriföretag har sina huvudkontor i Stockholm.

Senaste förfrågningar

 • Murning / Plattsättning

  Ska muras 2 st raka väggar med varsin dörr i Väggen består av leca och är 11m lång 2. 80meter hög

  Stockholm
 • Murning / Plattsättning

  Reparation av en äldre tegeltrappa, byte av trasigt tegel (4-5 tegelpannor). Tegel finns i reserv.

  Huddinge
 • Murning / Plattsättning

  Jag skulle behöva hjälp att fixa en betongplatta i mitt vardagsrum för att kunna sätta in en etanolkamin. Just nu lutar den och har sprickor. Som djupast är plattan 111 cm och 88 cm bred.

  Vaxholm
 • Murning / Plattsättning

  Vi uppför en byggnad (uthus - ateljé, orangeri) i trädgården. I byggnaden ska en öppen spis och skorsten muras i ett hörn. Vi behöver hjälp med murning av spis och skorsten.

  Lidingö
 • Murning / Plattsättning

  Skorsten till bastubyggnad behöver muras om, de 3 översta lagren samt sätta på skorstenshatt i Finkarby Taxinge. Finkarbyvägen 16.

  Nykvarn
 • Murning / Plattsättning

  Har en mur på baksidan av vårt hur som har rasat under förra vintern och dragit ner in i grannens garage. Nu har vi förberett allt inför en ny murning, genom att gräva bort allt som ett stort dike och tagit bort alla stenarna. Det är nu helt fritt att kunna bygga upp muren på nytt med befintliga stenar.

  Botkyrka
 • Murning / Plattsättning

  Hej! Vi önskar en offert på murning (material och arbete) av putsade lecablock på existerande betongplatta. Muren ska bli 110mm hög, 225mm bred och 5640mm lång inklusive puts.

  Värmdö
Skapa offertförfrågan